Intakeformulier en intakegesprek
Voordat een coachtraject start, vindt een intakegesprek plaats. Via het contactformulier kan een aanvraag worden gedaan voor een intakegesprek. Nadat ik het contactformulier ontvangen heb, stuur ik een intakeformulier toe en plan ik een intakegesprek in. In het intakeformulier wordt gevraagd naar de aanleiding van aanmelding, achtergrond informatie en het beoogde coachdoel. De inhoud van het formulier dient als input voor het intakegesprek. Het doel van het intakegesprek is om kennis te maken, het coachdoel scherp te krijgen en te toetsen of een coachtraject wordt opgestart. Aan het einde van het intakegesprek maak ik een inschatting van het aantal sessies wat nodig is voor een volwaardig coachtraject passend bij het coachdoel.

Persoonlijke benadering
Ik werk op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Ik werk doelgericht en benader mijn coachee op een positieve en empathische manier. In het belang van het behalen van een coachdoel zal ik feedback geven en/of mijn coachee (op basis van gelijkwaardigheid) confronteren met het gedrag wat ik waarneem.

Face-to-face en Online-coaching
Coachsessies kunnen gehouden worden d.m.v. online-coaching en/of face-to-face sessies. Ik heb mijn praktijk gevestigd in Alphen aan den Rijn. Via ‘het coachhuis‘ kan ik (in overleg) een spreekruimte huren in een andere stad in Nederland.
Gezien het Corona-virus heeft het de voorkeur om de coachsessies online te houden. Dit vraagt misschien iets meer creativiteit van mij, maar een online sessie hoeft niet onder te doen aan een face-to-face gesprek.

Methodieken
Ieder traject vraagt een aanpak die aansluit bij de coachee en het coachdoel.
Afhankelijk van het traject kan ik verschillende methodieken inzetten. Zo gebruik ik o.a. Transactionele Analyse, Acceptance and Commitment Therapy, Neurolinguistische programmeren, Systemisch werk, Oplossingsgericht coachen en Voice Dialogue.

Deskundigheid en betrouwbaarheid
Ik heb mijn practitioner coachdiploma behaald bij Nonons een door de NOBCO erkende coach opleiding.
Daarnaast ben ik een gecertificeerd ACT coach. ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Deze therapie is gericht op het vergroten van je psychologische flexibiliteit. Op de pagina ACT, vind je meer informatie over deze nieuwe vorm van gedragstherapie.

Nederlandse Orde van Beroepscoaches

Act to Bloom is aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en werkt volgens de Internationale Ethische Code (IEC).