Intakegesprek
Een intakegesprek is kosteloos. Het gesprek is telefonisch of via Zoom. Mocht je als coachee belang hechten aan een intakegesprek op lokatie, dan is dit bespreekbaar. De reiskosten en/of huur van een praktijkruimte worden wel in rekening gebracht.

Kennismakingsgesprek werkgever
Wil je eerst kennis maken met mij voordat je een traject inkoopt voor een medewerker? Neem gerust contact met mij op. We kunnen een telefonische afspraak inplannen of elkaar online spreken via Zoom. Een kennismakingsgesprek is gratis. Mocht er reden zijn om kennis te maken op lokatie, dan is dit bespreekbaar. Ik zal hiervoor wel reiskosten in rekening brengen.

Reiskosten
Ik heb de beschikking over een praktijkruimte in Alphen aan den Rijn. Mocht het wenselijk zijn om op een andere lokatie af te spreken, dan is dit bespreekbaar. De reiskosten zijn in dat geval 
€ 0,19 per verreden kilometer, daarnaast wordt het (vooraf gekozen particulier of zakelijk) uurtarief gerekend voor de reistijd.

Individuele coaching
Een individueel coachingtraject bestaat gemiddeld uit vier tot acht coachsessies De gemiddelde duur van een sessie is één tot anderhalf uur per sessie. Het uurtarief van individuele coaching is:

Particulier tarief:
€ 125,- per uur excl. BTW.

Zakelijk tarief (werkgever/zzp-er):
€ 150,- per uur excl. BTW.

Losse coach sessie
Een losse coachsessie is een sessie van twee uur. De prijzen van een losse sessie zijn:

Particulier tarief:
€ 250,- excl. BTW per sessie.

Zakelijk tarief (werkgever/zzp-er):
€ 300,- excl. BTW per sessie.

Vergoedingen
De kosten van coaching kun je sinds januari 2017 niet meer declareren bij de zorgverzekeraar. Wel biedt de Belastingdienst financiële mogelijkheden. 

Particulier – vergoeding via werkgever
Werkgevers vergoeden een coach traject vaak voor hun medewerkers. Het komt regelmatig voor dat CAO’s een ontwikkel- of een opleidingsbudget hebben opgenomen. Een werkgever reserveert in dat geval een bedrag voor medewerkers om te kunnen voorzien in coaching en/of loopbaanbegeleiding.
Heeft je werkgever geen budget voor coaching- of een loopbaantraject, of wil je je werkgever niet betrekken bij jouw plannen en ambities? Dan hoeft dat nog niet te betekenen dat je alles zelf moet betalen. In de meeste gevallen is een coach traject fiscaal aftrekbaar.

Particulier- fiscale vergoeding
Als je als particulier de kosten van een traject zelf betaalt, kun je de kosten (incl. BTW) voor individuele coaching en loopbaancoaching indienen als ‘studiekosten’ bij de belastingdienst. Er moet voor de fiscus dan wel sprake zijn van ‘individuele advisering van sollicitatieactiviteiten, carrièreadviezen, psychologische tests, en/of ondersteunende workshops’. Bovendien moet het doel ervan ‘verandering van positie, het op peil houden of verbeteren van kennis en het verwerven van inkomen’ zijn.
Je kunt 30 tot 50 procent terug krijgen bij de aangifte van je inkomstenbelasting. Er is sprake van een ‘drempel-bedrag’ van €250,00. Op de website van de Belastingdienst kun je hier meer over lezen.

Werkgever en zzp-er – fiscale vergoeding
Voor werkgevers en zzp-ers geldt dat (loopbaan)coaching onder gerichte vrijstellingen valt. De kosten zijn volledig aftrekbaar als zakelijke uitgaven.

Wel geldt er een drempel van € 250,-. Het is dus belangrijk de nota in één belastingjaar te betalen, anders wordt er tweemaal rekening gehouden met de € 250,- drempel. Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

Facturatie
De factuur wordt na de coach sessie per mail toegezonden. Betaling kan via online bankieren worden voldaan.

Verhinderd of annulering
Ben je (coachee) verhinderd, dan kun je uiterlijk tot 48 uur vóór aanvang van het gesprek de afspraak kosteloos verzetten.
Bij afzeggen of het annuleren van de afspraak binnen 48 uur, wordt de gereserveerde coach tijd in rekening gebracht. Hiervan ontvang je een factuur in de mail. Mocht je niet op de geplande afspraak verschijnen, worden dezelfde tarieven gehanteerd.

Algemene voorwaarden
Als je een traject inkoopt bij Act to Bloom, zijn onderstaande algemene voorwaarden van toepassing.